Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Flódni csokimázzal recept
recept
Mester

Flódni csokimázzal

120 perc
0 adag
Költséges
2014. 04. 05.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát összegyúrom, 60-120 percig pihentetem a hűtőben.

Közben az almát a mézzel, a cukorral, a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel megpárolom.

A diót a többi hozzávalóval átfőzöm. A mákos töltelék alapanyagait is összefőzöm.

A tésztát először 4 részre osztom. Gáztepsi méretű lapokat nyújtok belőlük. A forma aljába simítok egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint egy réteg tésztát terítek, majd jöhet rá a máktöltelék. Újra tészta következik, majd az almás töltelék és tészta. Végül a tetejét megkenem a tojássárgájával, és egy villával megszurkálom.

Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 70-90 percig sütöm.

Mikrohullámú sütőben vagy egy kis méretű lábosban megolvasztom a csokoládét a margarinnal, majd langyosra hűtöm. A szobahőmérsékletűre hűlt süteményt végül megkenem a csokoládémázzal.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Szaffy85 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.