Elkészítés: A tésztát összegyúrom, 60-120 percig pihentetem a hűtőben.
Közben az almát a mézzel, a cukorral, a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel megpárolom.
A diót a többi hozzávalóval átfőzöm. A mákos töltelék alapanyagait is összefőzöm.
A tésztát először 4 részre osztom. Gáztepsi méretű lapokat nyújtok belőlük. A forma aljába simítok egy lapot. Megkenem a diós töltelékkel. Erre megint egy réteg tésztát terítek, majd jöhet rá a máktöltelék. Újra tészta következik, majd az almás töltelék és tészta. Végül a tetejét megkenem a tojássárgájával, és egy villával megszurkálom.
Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 70-90 percig sütöm.
Mikrohullámú sütőben vagy egy kis méretű lábosban megolvasztom a csokoládét a margarinnal, majd langyosra hűtöm. A szobahőmérsékletűre hűlt süteményt végül megkenem a csokoládémázzal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.