Elkészítés: 1. Először készítsük el a vajas tésztaalapot. Ehhez a lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a kockára vágott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet (vagy tejfölt). Az egészet gyúrjuk sima tésztává, formázzuk cipóvá, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőszekrénybe.
2. Egy kisebb edényben olvasszuk össze a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt. Keverjük bele a szeletelt mandulát és a kandírozott gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni, közben néha keverjük meg.
3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük kb. 30×40 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe, a kilógó széleket vágjuk le. A tésztán egyenletesen osszuk el a mandulás keveréket.
4. 180 fokos sütőben süssükmeg 30 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
5. A szeleteléshez (ideális esetben a szeleteléssel és csokoládéba mártogatással várjunk 1 napot, így kevésbé morzsolódik a tészta) vágjuk a tésztát először csíkokra, majd a csíkokat szeletekre (ízlés szerint 2×5 vagy 3×4 cm).
6. A csokoládét törjük darabokra, vízgőz fölött olvasszuk meg (a kókuszzsír vagy kevés étolaj hozzáadásával folyékonyabb lesz). A szeletek két szemközti szélét vagy sarkát mártsuk az olvasztott csokoládéba. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.