A megpucolt fokhagymagerezdeket feldaraboljuk, a burgonyát kockára vágjuk, olívaolaj és vaj keverékében megdinszteljük.
Felöntjük az alaplével, fűszerezzük és fedő alatt kb 15 perc alatt megfőzzük.
Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges fűszerezzük és belekeverjük a tejszínt.
Mivel burgonyával készítjük, nincs szükség lisztes sűrítésre. Pirított bagettkarikával és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
Megéri az alaplét használni ehhez a leveshez, mert mélyebb, intenzívebb ízeket érünk el vele. Az alapléből mindig "elmentek" 1-2 üveggel, így kéznél van, ha szükséges. Ez a krémleves is alaplével készült. A fokhagymakrémleves adu ász nálunk, bármikor elkészíthetem, nincs kifogás ellene. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.