Elkészítés: Először a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot teszünk bele, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kelesztjük 15 percig.
Utána 6 észre osztjuk, ebből 2 adagba belekeverjük a kakaóport.
Utána kígyóformákat sodrunk belőle, 2 fehér és 1 kakaós kígyódarabot összefonunk. Ugyanezt megismételjük még egyszer (mert 2 kalácsunk lesz).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, majd még 10 percig kelesztjük.
Végül előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.