A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban lassú tűznél megolvasztjuk, karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Beleforgatjuk a körteszeleteket is. Egy tortaformába öntjük, a körtéket kissé elrendezzük, hogy egyenletesen jusson mindenhova.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, belecsorgatjuk a megolvasztott margarint, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral elkevert rizslisztet is.
A piskótaszerű masszát ráöntjük a karamellizált körtékre, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd egy tányér segítségével kifordítjuk a formából. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.