Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral összekeverjük, átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a tojást, végül belegyúrjuk a vajdarabkákat. Ha nagyon ragadna, rövid időre tegyük hűtőbe a tésztát.
Melegítsük be a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, kb. 30 cm átmérőjű köralakban. Helyezzük egy sütőlemezre, majd éles késsel vágjuk körbe, hogy szép kört kapjunk. A leeső tésztából készítsünk peremet a tésztánk szélére.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk ketté, vegyük ki a magházukat, majd a cikkeket vágjuk vékony szeletekre. Halmozzunk a tésztánk közepére néhány kis kockára vágott almát, majd rendezzük körkörösen az almaszeleteket a tésztára kívülről a közepe felé haladva, félig egymásra téve a szeleteket. Hintsük meg cukorral, és locsoljuk meg az olvasztott vajjal.
Tegyük ezután a sütőbe, és süssük kb. 45 percig. Majd kenjük meg a felmelegített barackdzsemmel, és toljuk vissza a sütőbe még kb. 5-10 percre. Langyosan tortástálra csúsztatjuk és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.