Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább 1 óráig hűvös helyen állni hagyjuk, de még jobb, ha egy éjjelen át. 10 dkg cukrot aranybarnára pirítunk és úgy öntjük egy kis tortaformába, hogy az oldalára is ráragadjon a még folyékony, de pillanatok alatt keményedő karamell. Keményedés után körkörösen kirakjuk a levétől lecsurgatott almabefőttel, vagy a fahéjas, cukros vízben elkészített kompóttal. Megöntözzük 2 dkg olvasztott vajjal. A tésztából olyan kerek lapot nyújtunk, mint a tortaforma és az alma tetejére borítjuk.
Forró sütőbe toljuk, és a tüzet 5 perc múlva mérsékelve, kb. 20 percig sütjük. Forrón tálra borítjuk, mégpedig a tésztás oldalával lefelé, hogy az alma felülre kerüljön, amelyre szépen ráolvadt a karamell.
Melegen, hidegen egyaránt finom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.