Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Frankfurti koszorú – kicsit másként recept
recept
Rafinált

Frankfurti koszorú – kicsit másként

75 perc
0 adag
Megfizethető
2010. 09. 26.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverem elektromos habverővel, majd hozzáadom a puha vajat, alaposan kidolgozom, ezután hozzáöntöm a narancslevet, végül beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott Savarin formába kanalazom, egyenletesen elosztom.

175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt világosra sütöm. A koszorú tésztáját porcukorral meghintett sütőpapírra borítom, rácson hagyom kihűlni. Ha áll egy éjszakát, könnyebb vele dolgozni. Közben elkészítem a krémet.

A kiindulópont mindkét krémváltozatnál azonos. A megadott mennyiségű tejjel és cukorral hagyományos pudingot készítek. A még meleg pudingot folpackal lefedem, így nem bőrösödik. Hűlni hagyom, majd kb. 30 percre beteszem a hűtőszekrénybe.

A tejszínes krém esetében a hideg tejszínből kevés vaníliakivonat hozzáadásával habot verek, melybe félkemény állapotban beleszórom előbb a habfixálót, tovább habosítom, végül belekanalazom a ricottát. A krémet kb. 15 percre visszateszem a hűtőszekrénybe, majd a hideg pudinggal óvatosan összeforgatom a tejszínes krémet.

A vajkrémes változatnál a vajat habosra keverem, ezt adom a hideg pudinghoz.

Mind a tejszínes, mind a vajkrémes változatnál nagyon fontos, hogy a pudingos és tejszínes, illetve vajas összetevők azonos hideg hőmérsékleten találkozzanak egymással, ellenkező esetben a krém csomós vagy kásás lesz.

A kihűlt koszorútésztát a tortához hasonlóan három körlapra vágom. Az alsó lapot ráhelyezem arra a tálra, amin kínálni fogom, mert az összeállítás után már bajos volna megmozdítani. Vékonyan megkenem lekvárral, majd a hideg krémből annyit teszek rá, hogy kb. 1 cm vastag legyen. A rákerülő töltött rétegek súlyától valamennyi krém majd kipréselődik, de ez remekül hasznosul a sütemény oldalán. Ráhelyezem a második karikát, amit szintén előbb lekvárral, majd kémmel töltök, ezt fedi be a harmadik, legkisebb karika. A maradék krémmel megkenem a tetejét, valamint ügyes mozdulatokkal, kívül-belül az oldalára is felviszem a könnyű krémvakolatot.

Kb. 3-4 evőkanálnyi krémet pedig habzsákba töltök. A koktélcseresznyéket felnegyedelem. A krokant mogyoróval megszórom a koszorút. Ekkor jön a vakolás finomításához hasonlítható művelet: először a tetejére szórok vékony rétegben mogyorót, majd a belső és külső felére is. Mivel a krém elég lágy, könnyen megtapadnak rajta a kis mogyoródarabkát. A habzsákban várakozó krémből kis rózsákat nyomok a koszorú tetejére, összesen 16-ot, jelölve velük a majdani szeleteket. Minden krémrózsa közepére egy-egy negyed cseresznyét biggyesztek. A kész koszorút minimum két órára visszateszem a hűtőszekrénybe, hogy a krém megszilárduljon és lehűljön, az ízek összeérjenek, tálalásig hidegen tartom.

Megjegyzés
A frankfurti koszorú hagyományosan vajkrémmel készül, ezzel a töltelékkel lényegesen könnyebb dolgozni, de kis odafigyeléssel és a hűtési idő türelmes betartásával a tejszínes krém sem okoz problémát, a könnyebb alkotóelemeknek köszönhetően nálam a tejszínes krém vált be. A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További fotókat és érdekességeket <a href=http://www.mindmegette.hu/koszoru-ha-unnepi-46059 target=_blank>Habliliom blogjában</a> találsz!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemell pörkölt tésztával
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet recept
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemell pörkölt tésztával recept
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet recept
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos tejes kifli  recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.