Elkészítés: A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre, majd villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.
Amíg hűl a fügekrém, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra 4 darab kis tenyérnyi korongot simítunk a masszából, és 160 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot, és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza a díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.