Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk, ha szükséges, a víz mennyisége növelhető. A gombóccá formált tésztát kb. 30 percre a hútőszekrényben pihentetjük. Közben az áfonyát és a szedret a cukorral felforraljuk, a végén hozzáadjuk a fahéjat és a vízzel elkevert keményítőt, elkeverjük, nem főzzük teljesen szét, épp csak annyira, hogy a gyümölcsök kiengedjék a levüket, a keményítő pedig összefogja a szószt. Hűlni hagyjuk. A fügéket megmossuk, ha vastag a héjuk, meghámozzuk, cikkekre daraboljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, egy kb. 26 cm-es levehető aljú piteformát kivajazunk, belehelyezzük a tésztát úgy, hogy a formát teljesen kibélelje. Rásimítjuk a már langyosra hűlt mártást, a tetejére hintjük a darált mandulát, majd ráhelyezzük a fügéket. A sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk pár percet, majd úgyes mozdulattal rácsra helyezzük hűlni. Ha van még türelmünk, barnacukorból karamellt készítünk, s vékony szálakban körben bevonjuk a fügéket.
A friss füge (sok védett kertben terem ilyenkor) fantasztikusan finom, s viszonylag kevés recept ad ötletet a felhasználására. Ez a crostata igazán langyosan, frissen finom, mivel a tésztáját úgy kísérleteztem ki, hogy nincs benne sok zsiradék, a vonalaikra ügyelőknek is ideális.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.