A tojásokat forrásban lévő vízben 4 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk a lében kihűlni. Azután meghámozzuk, és kétfelé vágjuk őket. A tojássárgákat egy tálkába tesszük.
A színes, lila tojásokhoz 6 db főtt tojást (a tojások felét) előző nap egy kis adag céklalében (főtt cékla levét is használhatjuk), fedett dobozban 24 órán át érleljük, és utána vágjuk fel.
A töltelékhez lazacot és az újhagymát apróra vágjuk. A tejfölt és a majonézt a tojások sárgájához keverjük. Citrommal meglocsoljuk, majd tormával ízesítjük. Az egészet botmixerrel pépesítjük.
A salátát elhelyezzük egy tálcán. Rárakjuk a félbevágott tojásokat, majd az üregeket megtöltjük a lazacos krémmel. A félbevágott paradicsomokkal díszítjük.
Megjegyzés
Jó tanács: piros retket és szívsalátát is használhatunk, de a tölgyfasaláta is nagyon mutatós hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.