Előkészítés: A mandulát ledaráljuk, a cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A tojásokat és a tojásfehérjét habosra keverjük a kristálycukorral, csipet sóval. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, fűszerekkel, darált mandulával, az apróra vágott cukrozott gyümölcsökkel, jól összekeverjük, és a habosra kevert tojáshoz adjuk. Összegyúrjuk, cipót formálunk a tésztából, fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 2 óra hosszat pihentetjük.
Elkészítés: A tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük, kb. 1 cm vastagágú lappá kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a süteményeket, amiket megkenünk a tojássárgájával, és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.