Előkészítés: A mandulát ledaráljuk, a cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A tojásokat és a tojásfehérjét habosra keverjük a kristálycukorral, csipet sóval. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, fűszerekkel, darált mandulával, az apróra vágott cukrozott gyümölcsökkel, jól összekeverjük, és a habosra kevert tojáshoz adjuk. Összegyúrjuk, cipót formálunk a tésztából, fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 2 óra hosszat pihentetjük.
Elkészítés: A tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük, kb. 1 cm vastagágú lappá kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a süteményeket, amiket megkenünk a tojássárgájával, és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.