Elkészítés: A páchoz összekeverünk ízlés szerint (a hús mennyiségétől függően) sót, borsot, csipet pirospaprikát, 2 gerezd összezúzott fokhagymát, majorannát, rozmaringot valamint egy csipet ételízesítőt és olajat. Ezzel a keverékkel bekenjük a megmosott húsokat, s amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a húst állni hagyjuk.
Míg a hús pácolódik, a megmosott uborkát lereszeljük, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk, és a 2 dl joghúrttal és 1 dl tejföllel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
Közben a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, nem kell teljesen puhára főzni (bár ez ízlés kérdése).
Miután a húst legalább fél óráig állni hagytuk, egy tepsibe rakjuk őket, s fóliával letakarjuk, sótőbe toljuk. Amikor már megpuhult, levesszük a fóliát, s magasabb lángon szép pirosra sütjük. Mivel a pácban olaj is van, nem kell külön olajat tenni alá.
2-3 szelet kenyeret felkockázunk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés ételízesítőt szórunk rá, majd 10-15 percre sütőbe rakjuk, végül a kész ételre szórjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.