Elkészítés: A páchoz összekeverünk ízlés szerint (a hús mennyiségétől függően) sót, borsot, csipet pirospaprikát, 2 gerezd összezúzott fokhagymát, majorannát, rozmaringot valamint egy csipet ételízesítőt és olajat. Ezzel a keverékkel bekenjük a megmosott húsokat, s amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a húst állni hagyjuk.
Míg a hús pácolódik, a megmosott uborkát lereszeljük, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk, és a 2 dl joghúrttal és 1 dl tejföllel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
Közben a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, nem kell teljesen puhára főzni (bár ez ízlés kérdése).
Miután a húst legalább fél óráig állni hagytuk, egy tepsibe rakjuk őket, s fóliával letakarjuk, sótőbe toljuk. Amikor már megpuhult, levesszük a fóliát, s magasabb lángon szép pirosra sütjük. Mivel a pácban olaj is van, nem kell külön olajat tenni alá.
2-3 szelet kenyeret felkockázunk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés ételízesítőt szórunk rá, majd 10-15 percre sütőbe rakjuk, végül a kész ételre szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.