A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd kicsit félretesszük.
Egy nagyobb tálban habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a lisztes-fűszeres keveréket. Jól összegyúrjuk, kettéosztjuk és legalább 20 percre betesszük a hűtőbe.
A lehűlt tészta felét kivesszük, és vágódeszkán kb. 15 cm hosszú, 5 centi átmérőjű hengert formázunk belőle. (Gyorsan kell dolgozni, mert hamar lágyul a tészta.) A tésztarudat ezután fóliába tekerjük, és kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy vágható keménységűre szilárduljon.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A fagyasztóból kivett, kicsomagolt tésztarudat vékony, kb. 4 milliméteres szeletekre vágjuk. A korongokat ezután betesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjunk köztük helyet, mert megduzzadnak! Kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük. Közben a tészta másik felét is feldolgozzuk.
A frissen sült keksz puha, csak kihűlve válik ropogóssá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.