Elkészítés: A csülköt csontozzuk ki, a bőrét irdaljuk be. Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Tegyük egy tálba a csülköt, majd öntsük rá az olajjal összekevert fűszereket, és alaposan dörzsöljük be a húst. Tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy jól átjárják az ízek.
Másnap a bepácolt csülköt tegyük egy tepsibe a bőrös felével felfelé, borítsuk be a baconszeletekkel, helyezzük köré a megpucolt és félbevágott lilahagymákat, öntsük alá a visszamaradt pácot és a sört.
Fóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra, pirítás közben többször locsoljuk meg a szafttal.
Amíg a csülök a sütőben csücsül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, én krumplipürét készítettem.
Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, majd helyezzük tányérra a körettel és a vele sült lilahagymával együtt, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.