Elkészítés: A zabpelyhet magasabb falú serpenyőben vajon megpirítom, pár perc múlva hozzáadom a cukor felét, ezzel is pirítom egy kicsit, amíg a cukor rákaramellizálódik a zabpehelyre, majd felöntöm a forró tejjel, hozzáadom a mazsolát, a fahéjat, és a gyömbért, 10-15 percig kevergetve főzöm, majd lekapcsolom, és fedő alatt hagyom hűlni.
A pitesütőt kivajazom és kiszórom zabpehelyliszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tojások sárgáját a cukor másik felével, a mézzel és a vaníliával habosra keverem. Hozzákeverem a megfőtt zabpehelyhez, majd a tojásfehérjék keménnyé vert habját óvatosan beleforgatom, hogy ne törjön össze. Majd 25-30 perc alatt 190 fokon megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A sütőben hagyom langyosra hűlni.
Az epermártáshoz az epreket, ha túl nagy szemek, negyedelem. Serpenyőbe teszem a vajat, majd a cukrot, kissé megpirítom, hozzáadom a gyümölcsöt, átforgatom, majd rálocsolom a balzsamecetet, és 1-2 perc alatt összeforralom. Majd tálaláskor megszórom friss, apróra vágott mentával. Miután kihűlt, a zabpehelytorta mellé tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.