A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy közepes méretű (kb. 20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet átszitáljuk egy csipetnyi sóval, majd a vízzel és az olívaolajjal simára keverjük. A fenyőmag 3/4-ét és a mazsolát a masszához forgatjuk, majd a masszát a tepsibe simítjuk. Végül a tetejére szórjuk a maradék fenyőmagot és néhány rozmaringlevelet, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tipikus toszkán, igen tápláló, cukor és tojás nélkül készülő édesség. Jellemzően őszi sütemény, de az évszaktól függetlenül bármikor elkészíthető. A középkorban, részben mai Toszkánát felölelő Lunigianában, a gabonaliszt helyett sűrűn használták a gesztenyelisztet, hiszen a szegény emberek, az erdőben összegyűjtött gesztenyéből nyert lisztből, nagyon gyakran ettek ezzel készült ételeket. A liszt kellemes, jó illatú, erőteljes aromájú, liszérzékenyek számára a legideálisabb, hiszen gluténmentes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.