Elkészítés: A babot egy éjszakát hideg vízben áztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát megmossuk és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük és finomra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, majd kettévágjuk, felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A paradicsomot is apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A zöldbabot 4 cm nagyságú darabokra vágjuk. A káposztát megmossuk és lereszeljük.
A vajat egy nagy lábasba tesszük, felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zsályát, szalonnát. Egyszer-kétszer megkeverve kis lángon addig pároljuk, amíg a hagyma aranysárga színű és puha nem lesz. Ezután hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a burgonyát, és még kb. 5 percig tovább pároljuk. Majd belekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot és a szemes babot. Borssal bőségesen ízesítjük. A zöldséges keverékhez hozzáöntjük a húslevest, és lassú tűzön 1 órát főzzük.
Amikor már a burgonyák elég puhák, a levest ízesítjük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a borsót, a zöldbabot, a káposztát és a tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta készen nincsen (al dente állagú).
A pestóval és a parmezánnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.