Elkészítés: A 4 tojásból piskótát sütünk egy 23x30-as tepsibe elkenve.
Az őzgerincformát fóliával kibéleljük. Beleszabjuk a piskótatésztát úgy, hogy a tetejére is jusson.
A birsalmákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és 4 dl vízzel, a fél citrom levével, a borral és a fűszerekkel, a barna cukorral felforraljuk. Forrástól számítva 5 percig főzzük, kihűtjük.
A vajat a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt piskótalapokat vékonyan megkenjük. A nagyobbik részét az őzgerincformába simítjuk, kisebbik részével a borítólapot kenjük meg. Az őzgerincformát megtöltjük az apró kockára vágott párolt birsalmával.
Az alapanyagból megfőzzük a zselatint, hagyjuk félig megdermedni. Ekkor rászedjük a birsalmára, és beborítjuk a krémes piskótával. Hűtőbe tesszük fél napra dermedni.
Utána tálra borítjuk, és csokimázzal bevonjuk, durvára vágott pörkölt mogyoróval megszórjuk. Kifagyasztjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.