Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk.
A gesztenyemasszát a rummal elkeverjük. A diós töltelékhez a cukorral felforralt tejbe szórjuk a diót, a mazsolát, a citromhéjat, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
Az első réteg tésztát vajazott tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel, a gesztenyetöltelékkel. Következik az újabb tésztaréteg, majd a méz, a reszelt marcipán, a diótöltelék, újabb tészta, majd gesztenyemassza, végül a negyedik tésztalap. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük.
A tetejét megkenjük olvasztott étcsokival, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.