Elkészítés: Fűszeres legyen, most éppen hús sem kell bele döntéssel előkészít a hozzávalókat, a gomba, bab levét sem önt ki.
A rizst sózott, három fokhagymával és a bab levével dúsított, hangulatos színű, felforralt, lemeózott vízben fedő alatt, itt-ott megkeverve ízlés szerinti állagúra puhít, leszűr, levét félre.
Hadra fog egy kézreálló fakanalat, a 3 literes piros lábaskában a vöröshagymát kissé színre kapat az olajon. Beletör az öt fokhagymust, átforgat, élvezettel beleszippant vagy háromszor, és felenged a gomba levével. Bele az őrölt paprika, a bors, a majoranna, felforral, utánsóz, ha kell. Bele a gomba, fedő alatt takarékon, a levét a rizs főzővizével, kis adagokban pótolgat. Amíg a gombus fődögél, iszik egy-két jólesőt.
A már puha gombához párosít a leszűrt babot (micsoda hibrid lesz ez kéremszépen!), bele a Pisti, átforgat, fedő alatt, takarékon, párszor megkeverve 5-6 perc. Amikor a bab már gombolgatja kifelé a köpönyegét (aha, összejöttek), fedő le, meóz, utánízesít, sűrűbb, szaftos állagig kevergetve, gardedámilag strázsál fölötte-mellette.
Ha kész, hosszabb ágú villával óvatosan, apránként belekever a rizst, meóz, lángelosztó szitán, mérsékeltre véve összeforrósít, majd ecetes gyöngyhagyma vagy vegyes savanyúság, uborkasaláta, stb. díszkíséretében tálal a kopog már a szemem című táblát kitűző éhezőknek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.