Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük, megszabadítjuk a hártyáktól és inaktól, majd féltenyérnyi szeletkékre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát karcsú gerezdekre szeljük. A káposztát vékony csíkokra metéljük, kissé besózzuk.
Elkészítés: Az olajat felhevítjük, beletesszük a húst, és erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagyma felét, a borókabogyót, a kakukkfüvet és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, saját levében 40 percig pároljuk. Ezután a húshoz adjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, teljes puhulásig főzzük. Megfonnyasztjuk a maradék hagymát a vajban/margarinban, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és a babérlevelet, majd lefedjük, és saját levében puhára pároljuk, végül fedő nélkül elfőzzük a levét. A káposztát előmelegített tálba szedjük-simítjuk, majd levével együtt a tetejére terítjük a gombás-zöldséges húst, és kakukkfűlevélkékkel vagy petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.