A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk (én pecsenye combból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem). A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd klopfolóval enyhén megütögetjük.
A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről, hozzá adjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét/kenyeret, apróra vágott petrezselymet.
A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. (Én kettővel szoktam.)
A kimaradt tölteléket, kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.
Sütőedényt kiolajozzuk, kissé erősebben, és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá, fóliával lefedjük, és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.
Saláta elkészítése
A kínai kell vastag részét levágjuk, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paprikát, és a 2 db paradicsomot
felkockázzuk. A kefirt kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű mustárral (én egy kávéskanálnyit teszek hozzá) cukorral, sóval. Ebbe a keverékbe teszem a zöldségeket és alaposan átforgatom. Megszórom petrezselyemmel és a félretett paradicsomot szeletekre vágva ráteszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.