Elkészítés:
1. Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, lisztet szórunk rá, kicsit megpirítjuk, majd kevés tejet adunk hozzá, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Sózzuk, majd folyamatosan kevergetve nem túl sűrűre főzzük.
2. Kevés olajon megpírítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk. Ezután adjunk hozzá sót, és keverjük össze a besamellell és a Barilla Pesto alla Genovesével.
3. Egy tepsi aljára tegyünk 2 levél tésztát, szedjünk rá a pestós-gombás besamelből, szórjuk meg a reszelt juhsajttal, majd ismét helyezzünk rá 2 levél lasagnét, besamelt, fektessünk rá 2 szelet zsíros sajtot. Addig ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére tegyük a maradék pestós-gombás besamelt.
4. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük fél óráig, majd kapcsoljuk ki a sütőt, szórjuk rá a maradék reszelt juhsajtot, majd további 10 percig hagyjuk a sütőben.
A Barilla Chef tippje:
Intenzívebb ízek kedvelői a besamelt ízesíthetik szerecsendióval. Tálaláskor a lasagnét megszórhatjuk pirított fenyőmaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.