Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, és 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, és elkeverjük (így biztosítva azt, hogy ne keseredjen meg). Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a megpucolt, apróra vágott gombát. Megszórjuk őrölt fehérborssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és sózzuk. Fedő alatt addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Kicsit hagyjuk kihűlni.
A karajszeleteket kissé klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon süssük elő mindkét oldalukat. Tartsuk melegen addig, amíg a réteslapokat előkészítjük.
1-1 réteslapot használunk fel 1-1 batyuhoz, mégpedig úgy, hogy a lapot félbe, majd ismét félbe hajtjuk (hajtások előtt kenjük meg kevés olajjal elkevert tejföllel), tehát 1/4 lapunk marad. Ennek a közepébe helyezünk el 1-1 szelet húst, és rákanalazunk a gombából. Összefogjuk a réteslap négy végét, összecsavarjuk, és snidlinggel összekötjük. A tetejét is kenjük meg olajos tejföllel.
Tűzálló tálba sorakoztatjuk a batyukat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.