Elkészítés: Egy szerény, natúr főtt virsli rendelés esetén fantázia elszáll, és előkészíti a hozzávalókat, némelyiket aktív begyűjtési szaladga közben kitalálva.
A gombát leszűr (levét nem kiönt), csíkokra vág, félretesz. A virslit hosszában-keresztben félbe, majd millis szeletekre, átmenetileg hűtőbe.
A vöröshagymust megdinsztel az olajon, amikor enyhén barnulni kezd, levesz, bele a fokhagyma, vissza a lángra, kevergetve megfuttat, és nem felejti el kilincsre zárni az ajtót. Önző módon, illatozás csak helyhez(röghöz) kötötten. Levével együtt bele a gomba, lángot fel, ízlés szerint a fűszerek (a csípős paprika még a pulton toporoghat). Felforral, fedőt reá, takarék.
Ízlés szerint sós vízben vagy leveskockával megfőz a tésztát, leszűr, levéből néhány deci félre, ha kell, ebből pótolgat a gombus elfőtt levét.
A tejfölből és a lisztből összeállítja a habarást, félre, duzzogjon kedvére az a liszt.
Amikor puhul a gomba, bele az aprított zöld, készre főz. Bele a virsli, átforgat, (üveg)fedő alatt ducira. Bele a türelmetlen csípőske, felforral, folyamatosan keverve bele a habarás, újraforral, takarék, szigorú meózás/utánízesítés.
Hosszú ágú villával óvatosan, de alaposan összeforgat a reá vágyó pennével, átforrósít, lángot lekapcs, egymásra hangolódásilag rá a fedő, amíg megterít.
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.