Elkészítés: Egy szerény, natúr főtt virsli rendelés esetén fantázia elszáll, és előkészíti a hozzávalókat, némelyiket aktív begyűjtési szaladga közben kitalálva.
A gombát leszűr (levét nem kiönt), csíkokra vág, félretesz. A virslit hosszában-keresztben félbe, majd millis szeletekre, átmenetileg hűtőbe.
A vöröshagymust megdinsztel az olajon, amikor enyhén barnulni kezd, levesz, bele a fokhagyma, vissza a lángra, kevergetve megfuttat, és nem felejti el kilincsre zárni az ajtót. Önző módon, illatozás csak helyhez(röghöz) kötötten. Levével együtt bele a gomba, lángot fel, ízlés szerint a fűszerek (a csípős paprika még a pulton toporoghat). Felforral, fedőt reá, takarék.
Ízlés szerint sós vízben vagy leveskockával megfőz a tésztát, leszűr, levéből néhány deci félre, ha kell, ebből pótolgat a gombus elfőtt levét.
A tejfölből és a lisztből összeállítja a habarást, félre, duzzogjon kedvére az a liszt.
Amikor puhul a gomba, bele az aprított zöld, készre főz. Bele a virsli, átforgat, (üveg)fedő alatt ducira. Bele a türelmetlen csípőske, felforral, folyamatosan keverve bele a habarás, újraforral, takarék, szigorú meózás/utánízesítés.
Hosszú ágú villával óvatosan, de alaposan összeforgat a reá vágyó pennével, átforrósít, lángot lekapcs, egymásra hangolódásilag rá a fedő, amíg megterít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.