Elkészítés: A húst4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket tenyérnyi nagyságúra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, összehajtogatjuk, és 2-3 napig hűtőszekrényben érleljük.
Ezután széthajtjuk a hússzeleteket, mindegyikbe ujjnyi szalonnacsíkokat, mellé hüvelykujjnyi uborkadarabokat fektetünk, egyenként összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
A kuktafazékban megforrósított zsíron megpirítjuk a gyöngyölt húsokat, aláöntünk egy kevés vizet, megszórjuk tárkonnyal, a kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 45 percig pároljuk.
Ezután a húst tálra tesszük, eltávolítjuk a
fogpiszkálókat.
A zellermártáshoz a párolólevet a liszttel besűrítjük, hozzákeverjük az apróra vágott zellerzöldez, meghintjük kevés
sülthús-fűszerkeverékkel.
Köretként párolt rizst, burgonyapürét vagy sült burgonyát adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.