Elkészítés: A zöldségropogóshoz egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megfonnyasztjuk rajta a vékonyra vágott zöldségeket. Amikor kicsit megpuhultak, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges folyadékot, hogy ropogós legyen majd a tallérunk.
Hozzáadjuk a lereszelt parmezánt és a tojást, majd sütőpapírral bélelt tepsibe két kanállal (vagy kézzel) kis halmokat rakunk, jól lelapítjuk, így alaposan átsül.
200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A salátaöntethez a bort a cukorral és a málnaecettel összeforraljuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd az olajjal, a málnával, ízlés szerint sóval és borssal kézimixerrel simára keverjük.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés olajon először a bőrös felét félig megsütjük, majd megfordítjuk, a másik felét is átsütjük. Közben a vajat a citromlével és a citromjéjjal kikeverjük. A halat lehúzzuk a tűzről, elosztjuk rajta a citromos vajat, és lefedve néhány percet hagyjuk állni.
Tányérokra szedjük a halat, a parmezános zöldségtallérokat mellé tesszük, majd 1-1 marék madársalátát is tálalunk, és a málnás öntettel meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.