Elkészítés: A tejben megfőzőm a grízt. Időnként megkevergetem, majd hűlni hagyom. Kettéválasztom a tojásokat. A sárgájához adom a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Habverővel jól kidolgozom, majd hozzáadom a kihűlt grízhez. A fehérjét pici sóval kemény habbá verem. Óvatosan összedolgozom, és margarinnal kikent teflonedénybe öntöm. Tetejét megszórom a mandulával, és előmelegített, 250 fokos sütőbe teszem. 5-6 perc múlva csökkentem a kőmérsékletet 200 fokra, később fokozatosan leviszem 50 fokig. Összesen kb. negyed óráig kell sütni, a tetejére szórt mandulának zsemleszínűvé kell pirulnia. Még kb. 20 percig pihentetem a sütőben, így nem esik össze.
A mártáshoz felütök egy egész tojást, és 1 kanál liszttel és 1 dl vízzel megfőzöm. Utána cukrozom, belekeverem a tejfölt, a szeder levét, legvégül a gyümölcsöt is óvatosan.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.