A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, ezután a margarinnal összemorzsoljuk. Amikor már kezd összeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, ill. a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor a tészta egyneművé válik, készen is vagyunk.
A tésztát alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, és 30 perc után folytatjuk vele a munkát. (Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!)
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, egy tálban a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, és egy edényben, közepes hőfokon megpároljuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk. Egy-egy négyzet közepébe teszünk a kihűlt almából, szépen feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Tölthető bármivel, ki mit szeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.