Az őszbarackot lecsöpögtetjük, 4 fél barackot félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük a vajat, és lefedve, lassú tűzön, puhára pároljuk rajta a gyümölcsöt. Közben néhányszor megkevergetjük és öntünk hozzá a levéből.
Közben a tejszínnel csomómestesre keverjük a lisztet, majd amikor a barack megpuhult, folyamatos kevergetés mellett a gyümölcshöz öntjük. A maradék konzervlevet is hozzáöntjük, majd kevergetés közben besűrítjük. (Ízlés szerint botmixerrel turmixolhatjuk is, akkor még krémesebb állagot kapunk.)
Beletesszük a vaníliás cukrot (ízlés szerint lehet szegfűszeget és a cukor helyett vanília aromát hozzáadni), és jól elkeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.