A rizst megpároljuk, kihűtjük. A libamellet, miután annyi bőrt fejtettünk le róla, hogy 5-6 dekánál ne maradjon több rajta, feldaraboljuk, ledaráljuk.
A rizzsel tálba töltjük, kb. fél evőkanál sóval és a borssal ízesítjük, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a tojásokkal összedolgozzuk.
A masszából nedves kézzel nyolc, egyenként 5–6 centi átmérőjű gombócot formálunk, majd enyhén sós, gyöngyöző forrású vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Szűrőkanállal kiemeljük, egy-egy szelet húsos szalonnával körbetekerjük, majd közepesen forró sütőben tíz percig sütjük.
Közben a szobahőmérsékleten felengedett erdei gyümölcs felét szitán áttörjük. Ezt a gyümölcspépet a cukorral, a borral, kevés sóval és a mustárral ízesítve a tűzre tesszük. Kevergetve 2–3 percig forraljuk, majd a többi gyümölcsöt is hozzáadjuk. Tálaláskor a húsgombócok köré öntjük a mártást, és burgonyakrokettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.