Elkészítés: A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.
A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával és a sütőporral.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat és az almapépet is. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlival (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.