A hagymás majonézes krumplisaláta elkészítése előtt a tojást néhány órára kivesszük a hűtőből. Amint szobahőmérsékletűre melegedtek, kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgákat
A tojássárgákból készítjük a majonézt. Kikeverjük a mustárral, a cseppenként adagolt olajjal, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott lila hagymát.
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a majonézes mártáshoz, és belekeverjük. A majonézes krumplisalátát néhány órára hűtőbe tesszük, mielőtt tálaljuk.
Megjegyzés
Ajánlom magában vagy fasírthoz, sültekhez köretként. Köret mellé plusz kísérőnek kicsit nehézkes. A receptet és a fotót Smucee küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.