- A hajtogatott medvehagymás pogácsa elkészítéséhez a lisztbe tesszük a margarint, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és géppel összegyúrjuk. Lezárható tasakba tesszük, és 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.
- Másnap a medvehagymát késsel apróra vágjuk, és a rétegezéshez szánt puha margarinnal összekeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás margarinnal, egyik oldalát behajtjuk a közepéig, és ráhajtjuk a másikat. Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra, ezt a hajtogatást megismételjük, csak duplán. Újabb pihentetés, és jöhet a tripla hajtogatás. Ismét letakarjuk, és fél órát még pihentetjük.
- Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bekockázzuk egy késsel. Felvert tojással lekenjük, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leesett részt újra gyúrjuk, és azzal is úgy járunk el, míg el nem fogy.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a medvehagymás pogácsákat. Légkeveréses sütőben 180 fokon 15 perc alatt sülnek meg.
Tipp: A sütés közben érdemes legalább egyszer szórófejes flakonból vizet spriccelni a pogácsákra, ezzel ugyanis isteni, puha, foszlós lesz a sütemény.