A medvehagymás-sajtos pogácsához az élesztőt 1-2 teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat, ráöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt, és jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne tapadjon nagyon. 30 percet meleg helyen, letakarva pihentetjük.
Közben apróra vágjuk a medvehagymát, lereszeljük a sajtot.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk a reszelet sajttal és a medvehagymával, majd mint a rétest feltekerjük a tésztát. Ismét letakarjuk, és 15 percet kelesztjük meleg helyen.
A tésztát ismét kinyújtjuk, újra felcsavarjuk, majd újabb negyed órát pihentetjük. Ezt a lépést még egyszer megismételjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát negyedszer is kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd késsel megcsíkozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tojásfehérjével megkenjük. Ízlés szerint szórhatunk sajtot a tetejére is.
A forró sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Kevés pogácsát sütök, de ezért megéri!! Másnap is finom és ehető, ha megmarad.
A receptet és a fotót LittleLucy küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.