Elkészítés: A marhahúst kb. 3–5 cm hosszú vékony szeletekre szeljük és pörköltet készítünk belőle Félkész állapotban hozzáadjuk a babérlevelet, majoránnát, ételízesítőt, és ezekkel együtt puhára főzzük. Mikor már megfőtt, tejfölös habarást készítünk, hozzáöntjük, majd ezzel behabarjuk. Burgonyafánkra ráöntve tálaljuk.
Burgonyafánk: 15 dkg héjában főtt majd áttört burgonyát 20 – 22 dkg liszttel, 2 tojássárgával, 2 dkg 2 evőkanál langyos tejben áztatott élesztővel, 3 dkg vajjal, kis sóval összekeverve 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tálcára rakjuk és így hagyjuk megkelni. Étkezés előtt közvetlenül forró olajban kisütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!!!!!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.