Elkészítés: A törpeharcsa testeket előző este besózzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. A bőre ne legyen rajta!
A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és leforrázzuk. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk és kisütjük, ha jó pörcös, kiszedjük egy tányérra, félretesszük.
A felhevült zsírban a harcákat hirtelen elősütjük, majd tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot (a bőrét forró vízbe mártva vegyük le!), sót, és elkészítjük a pörköltalapot.
Ha kész, beletesszük a gombát, a fűszereket és egy jó gombapörköltet főzünk.
Amíg ez fő, elkészítjük a harcsát. iszedjük belőle a csontot és a hasi szálkálkat.
Amikor a pörkölt megfőtt, beletesszük a kifilézett, elősütött harcsákat, és kb. 5 percig főzzük.
Addig amíg a gombapörkölt fő, elkészítjük a burgonyás tésztát. A főtt burgonyát összetörjük, és annyi liszttel amennyit felvesz, 1 tojással és kb. 2 dkg vajjal, sóval összegyúrjuk. Vigyázzunk, ne legyen lágy!
Deszkán kb. félujjnyira nyújtjuk, és nagymértetű pohárral kiszaggatjuk. A kész harcsapörköltből mindegyikbe annyit teszünk, hogy be lehessen a széleit nyomkodni. Sós vízben kifőzzük.
A megmaradt pörköltbe tejfölös habarást teszünk, kiforraljuk, és tálaláskor a kifőtt tésztára tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.