Elkészítés: A törpeharcsa testeket előző este besózzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. A bőre ne legyen rajta!
A gombát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és leforrázzuk. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk és kisütjük, ha jó pörcös, kiszedjük egy tányérra, félretesszük.
A felhevült zsírban a harcákat hirtelen elősütjük, majd tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot (a bőrét forró vízbe mártva vegyük le!), sót, és elkészítjük a pörköltalapot.
Ha kész, beletesszük a gombát, a fűszereket és egy jó gombapörköltet főzünk.
Amíg ez fő, elkészítjük a harcsát. iszedjük belőle a csontot és a hasi szálkálkat.
Amikor a pörkölt megfőtt, beletesszük a kifilézett, elősütött harcsákat, és kb. 5 percig főzzük.
Addig amíg a gombapörkölt fő, elkészítjük a burgonyás tésztát. A főtt burgonyát összetörjük, és annyi liszttel amennyit felvesz, 1 tojással és kb. 2 dkg vajjal, sóval összegyúrjuk. Vigyázzunk, ne legyen lágy!
Deszkán kb. félujjnyira nyújtjuk, és nagymértetű pohárral kiszaggatjuk. A kész harcsapörköltből mindegyikbe annyit teszünk, hogy be lehessen a széleit nyomkodni. Sós vízben kifőzzük.
A megmaradt pörköltbe tejfölös habarást teszünk, kiforraljuk, és tálaláskor a kifőtt tésztára tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.