A rozmaringágról leszedjük a leveleket, a többi hozzávalót - az ecet, só, cukor kivételével - tisztítás és darabokra vágás után, egy lábasba tesszük, kissé áttörjük, hogy levet engedjen. Beletesszük az aprított rozmaringot, és kb.30 percig állni hagyjuk.
Feltesszük főni, takarék hőfokon, és gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Ha puha, lehúzzuk a tűzhelyről, majd leturmixoljuk vagy átpaszírozzuk, ízesítjük ecettel, sóval és a cukorral, és visszatesszük főni.
Amikor lekvársűrűségű, forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A zöld paradicsomba több cukor kell. Lehetőleg húsos, kevésbé leveses paradicsomból főzzük. A paradicsomlevél ehető, fokozza az ízhatást. A paradicsommártásunk a levél illóolaja miatt illatosabbá válik. A zöld paradicsomot ízesíthetjük fentieken kívül fahéjjal, szegfűszeggel is. Az üvegeket alufóliába csomagolva is hagyhatjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.