A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.
Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk.
Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.
Megjegyzés
Felhasználási területe számtalan, alapja a grill szószoknak, bolondítója a magyaros ételeknek, remek „dip” alap, na meg a hamburger, hot-dog is megkívánja.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.