A paprikát 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a héja megfeketedik, majd dobozba tesszük, és lefedjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
A felaprított hagymát lassú tűzön üvegesre pároljuk az olajon. Hogy ne piruljon meg, adunk hozzá 1-2 ek vizet. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevet, és még egy percig pirítjuk. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Kisebb darabokra vágjuk, és kikaparjuk a magjait. A hagymához adjuk a paprikával együtt. Ízesítjük a cukorral, és lassú tűzön 1 órán át főzzük. Ha híg lenne, adunk hozzá 1 ek sűrített paradicsomot, majd átpasszírozzuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, és a házi ketchuppal, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.