A napraforgóolajat közepes hőfokon hevítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát
és dinszteljük óvatosan 1 percig, amíg puha lesz, de még nem barnul meg.
Óvatosan keverjük hozzá a paradicsomokat, a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, a cukrot és ízlés szerint a chilit. Főzzük 5-8 percig, míg a szósz kissé besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük, amíg igazán sima nem lesz a szósz. Ízesítsük sóval és borssal, majd közepes hőfokon további 5-10 percig főzzük, amíg a szósz igazán sűrű, de még nem szilárd lesz. Ízesítsük ismét, ha szükséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.