A tejet, a tejszínt, a cukrot, a sót, a mézet, a vanília őrleményt a zabpehellyel felfőzzük. Kevergetve, kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük, aztán hűtjük.
A grillázshoz megolvasztjuk a cukrot és ha felolvadt hozzákeverjük a darált mandulát. Azonnal szilikon lapra terítjük a masszát és igyekszünk minél vékonyabbra simítani. Ha meghűlt, összetörjük.
A kihűlt zabkásához hozzákeverjük a joghurtot és a gyümölcs egy részét. A tálak aljába zabkekszet törünk, belekanalazzuk a zabkását, amit a megmaradt gyümölccsel és a grillázzsal tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a joghurtos zabkása gyümölcsökkel:
Megjegyzés
Egészséges, laktató és nagyon finom reggeli ételrecept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.