Előkészítés: A tepsit kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával. Összekeverjük a lisztet a sütőporral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a citromhéjat, a lisztet, és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. A tepsibe simítjuk, és kb. 50 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel felforraljuk, és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, evőkanalanként beledolgozzuk a mogyorókrémet. Végül a pudinghoz keverjük. A tésztát két téglalappá (függőlegesen) kettévágjuk majd vízszintesen is két lapra vágjuk. A két téglalapból éles késsel a lehető legnagyobb két ovális alakot, azaz tojásformát vágunk ki. A leeső részeket apróra vagdaljuk. A krémet négyfelé osztjuk. Egy-egy adaggal megkenjük az alsó tojáslapokat, és ráborítjuk a tetejüket. A maradék krémhez keverjük a tésztadarabokat, és a tojásokra halmozzuk úgy, hogy tojás formát kapjunk. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével összekeverjük, és vastagon bevonjuk vele a tojásokat. Megszórjuk a vágott pisztáciával, és 2 órára behűtjük. Szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.