Előkészítés: A rostélyosokat kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk. A rostélyosokat lisztbe forgatjuk, az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, félretesszük. Az olaj „tisztáját-tetejét” átöntjük egy nagyobb, tiszta lábasba, megpirítjuk benne a szalonnát, majd a hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az áttört fokhagymát és 1 dl vizet, kissé megsózzuk, felforraljuk, beletesszük az elősütött húst. Mérsékelt tűzön, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot és zöldpaprikát, fedő alatt az egészet készre-puhára pároljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. Közben a puliszkagaluskához 1 kávéskanál sóval felforralunk fél liter vizet, folyamatosan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát. Amint megdagad (3-4 perc), levesszük a tűzről, 5 percig fedő alatt pihentetjük beledolgozzuk a margarint, és olajba mártogatott evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatunk belőle. A húst tálra rendezzük, a lecsós mártással és a puliszkagaluskákkal körítjük.
2024.09.21.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.