Előkészítés: A rostélyosokat kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk. A rostélyosokat lisztbe forgatjuk, az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, félretesszük. Az olaj „tisztáját-tetejét” átöntjük egy nagyobb, tiszta lábasba, megpirítjuk benne a szalonnát, majd a hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az áttört fokhagymát és 1 dl vizet, kissé megsózzuk, felforraljuk, beletesszük az elősütött húst. Mérsékelt tűzön, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot és zöldpaprikát, fedő alatt az egészet készre-puhára pároljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. Közben a puliszkagaluskához 1 kávéskanál sóval felforralunk fél liter vizet, folyamatosan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát. Amint megdagad (3-4 perc), levesszük a tűzről, 5 percig fedő alatt pihentetjük beledolgozzuk a margarint, és olajba mártogatott evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatunk belőle. A húst tálra rendezzük, a lecsós mártással és a puliszkagaluskákkal körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.