Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hot cross buns (angol húsvéti zsemle) recept
recept
Mester

Hot cross buns (angol húsvéti zsemle)

120 perc
0 adag
Átlagos
2017. 04. 02.

Elkészítés

  1. A tésztához az olvasztott vajat összekeverjük a langyos tejjel, az egész tojással, a reszelt citrom- és narancshéjjal, valamint a friss élesztővel.
  2. Ezután összegyúrjuk, vagy beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel (vagy őrölt fahéjjal), egy csipet sóval és az apróra vágott aszalt áfonyával és sárgabarackkal.
  3. A lisztes keveréket rákanalazzuk a folyékony hozzávalókra, majd összedagasztjuk, vagy elindítjuk a dagasztó programot.
  4. Amikormeggyúrtuk a tésztát,áttesszük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát ezután 8 részre osztjuk, majd megformázzuk a zsemléket.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zsemléket, majd egymástól távolabb ráhelyezzük a megformázott zsemléket.
  7. A kereszthez a lisztet simára keverjük annyi vízzel, hogy sűrűbb masszát kapjunk, a vizet apránként hozzá adagoljuk, nehogy túl híg legyen. A sűrű masszát beletöltjük egy nejlonzacskóba, amelynek a sarkára egy kicsi lyukat vágunk, ezzel rajzoljunk keresztet minden zsemlére.
  8. A sütő egyik sarkába egy edénybe vizet teszünk, majd előmelegítjük a sütőt. Csak ezután helyezzük be a tepsit, közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük a zsemléket.
  9. A vízből és a cukorból pár perc alatt szirupot főzünk. A sütőből kivett forró zsemléket lekenjük a sziruppal, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Pár órát hagyjuk állni tálalás előtt, hogy a szirupot beszívja a zsemle.
  10. Tálaláskor az édes zsemléket ízlés szerint vajjal, lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyszerű túrós kuglóf
Recept
Egyszerű

Egyszerű túrós kuglóf

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2023.03.31.

Diós isler
Recept
Mester

Diós isler

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

|

2022.12.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

44 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.