Előkészítés: A spenótot kiválogatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A zsömlét vízbe beáztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, és megkapatjuk. A zsömlét kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojássárgájával, a petrezselyemmel, a hagymás szalonnával és a mustárral. Sóval, borssal ízesítjük. Csillag alakban egymásra fektetünk 4-5 spenótlevelet, közepére kevés húsmasszát teszünk, és becsomagoljuk a levelekbe. A koktélparadicsomot megmossuk, és felváltva a húsgolyókkal nyársra szúrjuk. Grilltálcára fektetjük, apróbb darabokban ráteszünk kevés vajat, és a grillrácson, többször megforgatva 15-20 percig sütjük. A maradék vajat a kész nyárshoz kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 631 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.