Előkészítés: A spenótot kiválogatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A zsömlét vízbe beáztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, és megkapatjuk. A zsömlét kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojássárgájával, a petrezselyemmel, a hagymás szalonnával és a mustárral. Sóval, borssal ízesítjük. Csillag alakban egymásra fektetünk 4-5 spenótlevelet, közepére kevés húsmasszát teszünk, és becsomagoljuk a levelekbe. A koktélparadicsomot megmossuk, és felváltva a húsgolyókkal nyársra szúrjuk. Grilltálcára fektetjük, apróbb darabokban ráteszünk kevés vajat, és a grillrácson, többször megforgatva 15-20 percig sütjük. A maradék vajat a kész nyárshoz kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 631 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.