A babot beáztatjuk. Répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
Vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, felkarikázott répákat, és kb. 40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt, és még további 20 percig főzzük.
Húsgombóchoz: A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást. Jó alaposan összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe, és még 15 percig együtt főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.