Elkészítés: A megmosott héjas burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kissé kihűtjük. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük, vagy burgonyanyomón áttörjük. A lisztet, a tojásokat és a sót hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Tiszta, lisztezett konyharuhára tesszük, és 1/2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
A gombát és az apróbbra vágott piros paprikát olajon, aprított vöröshagymán megpároljuk, pici vizet adunk hozzá, és pirospaprikával megszórjuk. A sült húst a kihűlt gombával és annyi tejföllel kipürésítjük botmixer segítségével, hogy könnyen kenhető legyen. Ha kíván még valamilyen fűszert, azt adjuk hozzá bátran.
A húsos-gombás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a rövidebb oldalait behajtjuk, és a lapot hosszanti oldalánál fogva, a konyharuha segítségével feltekerjük.
A tekercset vajjal kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percet sütjük, míg aranybarna nem lesz.
Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.