Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és párolóedényben, vagy kevés vegetás vízben megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Pirospaprikával meghintjük, és rátesszük a darált sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá egy kevés vegetát. Hozzákeverünk egy cikkekre vágott paradicsomot, pár karika zöldpaprikát, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy cseréptálat kivajazunk, meghintjük a zsemlemorzsa felével. Elterítjük benne a megpárolt karfiolrózsákat, rátesszük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajt felével. Ráterítjük a megpuhult darálthúst (levével együtt), három paradicsomot szeletekre vágunk, és beborítjuk vele a húst. A tetejére szórjuk a zsemlemorzsa másik felét, amelyet vajban aranybarnára pirítottunk. Megszórjuk a tetejét finomra vágott petrezsemelyemmel, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Forró sütőben szép barnára sütjük.
Egészben főtt, petrezselymes vajban megforgatott burgonyával nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.